Uromax Litho

Uromax Litho: εξειδικευμένη φόρμουλα μαγνησίου, βιταμίνης Β6 και εκχυλισμάτων φύλλανθου (Phyllanthus niruri), μαϊντανού & παντζαριού, με συνεργιστική δράση στις νεφρολιθιάσεις, με διουρητικές και σπασμολυτικές ιδιότητες.

Κωδικός προϊόντος: 5343222 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Λιθίαση ουροποιητικού είναι η δημιουργία λίθου ή λίθων μέσα στην αποχετευτική μοίρα του ουροποιητικού συστήματος. Οι λίθοι του ουροποιητικού συστήματος ταξινομούνται γενικά ανάλογα με τη θέση τους: λιθίαση των νεφρών (νεφρολιθίαση), λιθίαση των ουρητήρων, λιθίαση της ουροδόχου κύστης και λιθίαση της ουρήθρας. Η λιθίαση είναι από τις πιο συχνές παθήσεις του ουροποιητικού: 1 στους 10 ανθρώπους σχηματίζει κάποιο λίθο κατά τη διάρκεια της ζωής του, με τους άνδρες να προσβάλλονται συχνότερα από τις γυναίκες. Η πιθανότητα σχηματισμού νέου λίθου ένα χρόνο μετά το αρχικό επεισόδιο νεφρολιθίασης φθάνει το 10%, ενώ μέσα σε 5-7 χρόνια το ποσοστό υποτροπής ανέρχεται στο 50%.

Το Uromax Litho υποστηρίζει την καλή νεφρική λειτουργία, συµβάλλοντας στη μείωση, διάλυση και εξάλειψη των λίθων των νεφρών, με κλινικά επιβεβαιωμένη δράση των συστατικών του:

  • Φύλλανθος (Phyllanthus niruri) ή Stonebreaker: φυτό με αντι-ηπατοτοξικές και αντι-υπερτασικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί σε διάφορες κλινικές δοκιμές. Πλήθος μελετών έχουν δείξει την ανασταλτική δράση του φύλλανθου στο σχηματισμό λίθων: μελέτη σε ασθενείς με νεφρικούς λίθους έδειξε ότι η χορήγηση του φυτού ήταν αποτελεσματική στην προαγωγή της εξάλειψης λίθων και είχε ανασταλτική επίδραση στον σχηματισμό λίθων.*
  • Μαγνήσιο: έρευνες δείχνουν ότι η λήψη μαγνησίου μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των νεφρικών λίθων. Το μαγνήσιο αναστέλλει το σχηματισμό λίθων ασβεστίου, καθώς διατηρεί το ασβέστιο σε διάλυση, αποτρέποντας την επικάθησή του στις αρτηρίες και το σχηματισμό λίθων στα νεφρά και τη χολή. Τέλος, είναι γνωστή η μυοχαλαρωτική δράση του μαγνησίου: μειώνει τις συσπάσεις των μυών και τις κράμπες, ενώ συμβάλλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών.
  • Εκχύλισμα μαϊντανού (Petroselium sativum): φαρμακευτικό βότανο με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντι-υπερτασικές, αντιμικροβιακές & καθαρτικές ιδιότητες, με ιδιαίτερη εφαρμογή στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, Κ και C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και μεταλλικά στοιχεία. Οι έντονα διουρητικές ιδιότητες του μαϊντανού ευνοούν την αποτοξίνωση & τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, βελτιώνοντας έτσι την υγεία των νεφρών.*
  • Εκχύλισμα παντζαριού (Beta vulgaris L.): πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών. Βελτιώνει τη ροή του αίματος εξασφαλίζοντας έτσι την υγεία των αιμοφόρων αγγείων & συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ έχει αποτοξινωτικές και διουρητικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την υγεία των νεφρών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και συνιστάται για την ενδυνάμωση και τον καθαρισμό των νεφρών, του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης.*
  • Βιταμίνη Β6: η πυριδοξίνη εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, ολοκληρώνει την δράση του μαγνησίου, ενισχύοντας τη διείσδυσή του στο εσωτερικό των κυττάρων, συμβάλει στη μείωση της κατακράτησης υγρών & αποτρέπει τη δημιουργία λίθων στα νεφρά.

*Μελέτες (ενδεικτικά) για τα συστατικά του Uromax Litho:

Boim, M. A., Heilberg, I. P., & Schor, N.: Phyllanthus niruri as a promising alternative treatment for nephrolithiasis.
Campos AH, Schor N.: Phyllanthus niruri inhibits calcium oxalate endocytosis by renal tubular cells: its role in urolithiasis.
Nidia D. Pucci, Giovanni S. Marchini et all: Effect of phyllanthus niruri on metabolic parameters of patients with kidney stone: a perspective for disease prevention.
Kleber Eduardo de Campos et all: Diuretic and hypotensive activity of aqueous extract of parsley seeds (Petroselinum sativum Hoffm.) in rats.
Fayed Al-Yousofy et all: Parsley! Mechanism as antiurolithiasis remedy.
R.Saranya, N. Geetha: Inhibition of Calcium Oxalate (CaOx,) crystallization in vitro by the extract of Beet Root (Beta Vulgaris L.).

Συσκευασία
60 δισκία
Γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ
Αριθμός Γνωστοποίησης: 16708/10-02-2020

Συστατικά

Περιεκτικότητα των συστατικών του Uromax Litho:
Συστατικά 1 δισκίο περιέχει % NRVs* σε 1 δισκίο 2 δισκία περιέχουν
(μέγιστη προτεινόμενη ημερήσια δόση)
% NRVs* σε 2 δισκία
Magnesium
(Magnesium oxide)
150 mg (248,75 mg) 66,33 300 mg (497,5 mg) 132,66
Vitamin B6
(Pyridoxine hydrochloride)
72,7 mg 5192,86 145,4 mg 10385,72
Phyllanthus Niruri Aerial Part Extract
(Phyllanthus urinaria L.)
50 mg (500 mg) ** - 100 mg (1000 mg) ** -
Dry Beet Root Extract
(Beta vulgaris)
10 mg (500 mg) ** - 20 mg (1000 mg) ** -
Dry Parsley Extract
(Petroselinum sativum)
10 mg (500 mg) ** - 20 mg (1000 mg) ** -
*NRV: τιμή αναφοράς θρεπτικών συστατικών
**Ποσότητα προ της εκχύλισης

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Ενήλικες – 2 δισκία ημερησίως με ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

Φυλλάδιο

Uromax Litho Brochure

Προφυλάξεις

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αντικαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή ή ένα υγιεινό τρόπο ζωής, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο μιας ολοκληρωμένης δίαιτας. Μην το χρησιμοποιείτε σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά. Η χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας δεν συνιστάται.