Anagent

Anagent by Dr.MeD: Εξειδικευμένη φόρμουλα με αντικαταβολικές ιδιότητες για τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

Το συμπλήρωμα διατροφής Anagent είναι μια ειδικά μελετημένη φόρμουλα που προλαμβάνει την καταβολική επίδραση του έντονου, παρατεταμένου και επαναλαμβανόμενου φυσικού και όχι μόνο στρες. Διεγείρει δε τις αναβολικές διεργασίες του οργανισμού (anagent =ana( bolic) agent). Περιέχει HMB (β-υδροξύ-β-μεθυλοβουτυρικό-οξύ), L-γλουταμίνη, L-αργινίνη, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Κωδικός προϊόντος: 5380031 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Λόγω της κλινικά αποδεδειγμένης και συνεργιστικής δράσης των συστατικών του, το Anagent συντελεί:

 • στη βελτίωση της αποκατάστασης μετά από έντονα προπονητικά ερεθίσματα:
  • ελαττώνοντας το μυϊκό καταβολισμό
  • διατηρώντας τη μυϊκή μάζα
  • βελτιώνοντας την αιμάτωση των μυών
 • στη δυνατότητα ασφαλούς αύξησης προπονητικών επιβαρύνσεων
 • στην πρόληψη και αποκατάσταση του συνδρόμου υπερπροπόνησης (overtraining syndrome)
 • στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού
 • στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
 • στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, ως απόρροια των ανωτέρω
 • στην επιβράδυνση της σχετιζόμενης με την ηλικία απώλειας μυϊκής μάζας (σαρκοπενία)
 • στην αντιμετώπιση της καχεξίας

Developed and suggested by Drοugias Chronis MD - Mellos Thomas MD (Orthopaedic surgeons -Sports physicians)

Ιδιότητες των συστατικών του Anagent

Το HMB (β-υδροξύ-β-μεθυλοβουτυρικό-οξύ) είναι μεταβολίτης του απαραίτητου για τον οργανισμό αμινοξέος λευκίνη. Η λευκίνη είναι το αμινοξύ το οποίο φαίνεται να ελέγχει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο την πρωτεϊνοσύνθεση, τον αναβολισμό και καταβολισμό των μυών.
Το ΗΜΒ επάγει την αύξηση της μυϊκής μάζας σε προπόνηση με αντιστάσεις. Πρόκειται για έναν ισχυρό αντικαταβολικό παράγοντα που αυξάνει την μυϊκή ισχύ και μειώνει τα ποσοστά λίπους. Διεγείρει την πρωτεϊνοσύνθεση έχοντας έτσι και ήπια αναβολική δράση χωρίς να διαταράσσει την ορμονική ομοιοστασία του οργανισμού. Δρα αντιρροπιστικά στον καταβολισμό της παρατεταμένης άσκησης (αγωνίσματα αντοχής).

Η γλουταμίνη είναι ένα μη απαραίτητο πρωτεϊνογενετικό αμινοξύ που επάγει την αναδόμηση του μυϊκού ιστού και την σύνθεση γλυκογόνου, αυξάνοντας τα ενεργειακά αποθέματα των μυοκυττάρων και ελαττώνοντας έμμεσα την παραγωγή γαλακτικού οξέος.
Δρα συνεργικά με την αργινίνη και την ορνιθίνη αποτρέποντας τον μυϊκό καταβολισμό, και διεγείροντας την πρωτεϊνοσύνθεση στους μύες. Βοηθά στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς αλλά, και στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού, του εγκεφάλου (αυξάνει τα επίπεδα του GABA), ενώ έχει συγχορηγηθεί επικουρικά και σε ψυχικές νόσους (σχιζοφρένεια και κατάθλιψη).

Η αργινίνη είναι ένα ημι-απαραίτητο αμινοξύ. Συμμετέχει στη σύνθεση της κρεατίνης, ουσίας απαραίτητης για την ταχεία παροχή ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί άμεσο πρόδρομο αμινοξέων που υπεισέρχονται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προστασία του ήπατος. Διεγείρει την έκκριση αυξητικής ορμόνης & μειώνει το χρόνο επούλωσης των τραυματισμών. Έχει αγγειοδιασταλτική – αγγειοπροστατευτική δράση (ΝΟ), ενώ επιδρά στους νευροδιαβιβαστές του ΚΝΣ.

Το μαγνήσιο είναι ένα κυρίως ενδοκυττάριο στοιχείο που συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης, στην ηλεκτρολυτική ισορροπία, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, του νευρικού συστήματος, των μυών, στη σύνθεση των πρωτεϊνών & στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Σε αθλητές με μεγάλο προπονητικό όγκο και ειδικά σε αθλήματα αντοχής εμφανίζεται έλλειμμα μαγνησίου. Το μαγνήσιο στο Anagent βρίσκεται σε κιτρική μορφή, η οποία παρέχει υψηλότερη απορρόφηση.

Ο ψευδάργυρος συμβάλλει σε πλείστες μεταβολικές διεργασίες του κυττάρου, συμμετέχοντας σε πάνω από 200 ενζυμικούς μηχανισμούς. Προστατεύει από την υπεροξείδωση. Συμβάλλει στην επούλωση των πληγών. Διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την τεστοστερόνη, είναι δε απαραίτητος για το ανοσοποιητικό. Μειώνεται δραματικά σε ημερήσιες προπονήσεις μεγαλύτερες των 3 ωρών. Η χορήγηση του βελτιώνει την αερόβια και αναερόβια ικανότητα. Ο ψευδάργυρος στο Anagent βρίσκεται σε δισγλυκινική μορφή, η οποία απορροφάται ταχύτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές ψευδαργύρου και είναι καλύτερα ανεκτή από το γαστρεντερικό.

Η φόρμουλα του Anagent είναι ιδανική λόγω των μεταβολικών αλληλεπιδράσεων των στοιχείων της.

Συσκευασία
Συσκευασία: 30 φακελίσκοι.
Αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ
Αριθμός Γνωστοποίησης: 102206/28-9-2022. Ο αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας του ΕΟΦ.

Συστατικά

Ενεργά συστατικά ανά φακελίσκο των 11,5 g
1 φακελίσκος 11,5 g %RI* Έτοιμο ρόφημα 100 ml
Μέταλλα:
Magnesium citrate 120 mg 32 60
Zinc bisglycinate 15 mg 150 7,5
Άλλα ενεργά συστατικά:
L-glutamine 5 g - 2,5
L-arginine 2 g - 1
Beta-hydroxy-beta-methyl butyrate (HMB) 1 g - 0,5
* RI- ημερήσια πρόσληψη αναφοράς για βιταμίνες και μέταλλα (ενήλικες)

Χωρίς ζάχαρη – Με γλυκαντικά.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

1 φακελίσκος ημερησίως, διαλυμένος σε 1 ποτήρι (200ml) κρύου νερού. Συστήνεται ιδιαιτέρως η λήψη του μετά την προπόνηση ή πριν από τον βραδινό ύπνο, με άδειο στομάχι.

Ειδικές συστάσεις για αθλητές

Η αποτελεσματικότητα του Anagent μεγιστοποιείται σε καταστάσεις υψηλής φυσικής επιβάρυνσης (έντονου προπονητικού στρες).

Προφυλάξεις - Προειδοποιήσεις

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση διότι μπορεί να προκληθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Μην το χρησιμοποιείτε σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά. Οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να λαμβάνουν το προϊόν κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα γιατρό ή το φαρμακοποιό τους.

*Η συνεχής χρήση υψηλών δόσεων αμινοξέων από το στόμα πέραν των έξι μηνών ενοχοποιείται για κοιλιακά άλγη, κεφαλαλγίες, οξεοβασικές διαταραχές και επιδράσεις στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

Για όλα τα αμινοξέα δεν υπάρχει ασφαλής μεγίστη καθορισμένη δόση και πρέπει να χορηγούνται εξατομικευμένα και υπό στενή παρακολούθηση.

Μελέτες

Δημοσιευμένες μελέτες για τα συστατικά του Anagent