Laxomax

Laxomax: καινοτόμος συνδυασμός 5 συστατικών για την υγεία του πεπτικού συστήματος & την φυσική αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών.

Το πόσιμο συμπλήρωμα διατροφής Laxomax περιέχει ειδικά μελετημένα συστατικά: στοχευμένο πρεβιοτικό NUTRIOSE® FM 06, συμπυκνωμένες φυτικές ίνες ACTILIGHT®, ινουλίνη, χυμό δαμάσκηνου & λακτουλόζη

 • Διεγείρει την τακτική κίνηση του εντέρου
 • Έχει πρεβιοτική δράση
 • Μαλακώνει τα κόπρανα και μειώνει τον πόνο
 • Αποκαθιστά την εντερική μικροχλωρίδα
 • Αυξάνει την ενέργεια και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού
 • Είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
 • Δεν προκαλεί συσπάσεις
 • Δεν είναι εθιστικό

Κωδικός προϊόντος: 5343224 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Ιδιότητες των συστατικών του Laxomax:

 • NUTRIOSE® FM 06: καινοτόμες διαλυτές ίνες με πολύτιμες ιδιότητες για το πεπτικό, που προέρχονται από τον αραβόσιτο. Η δράση τους επιβεβαιώνεται από πολλές μελέτες. Με την αποσύνθεση τους, γίνονται μακροχρόνια πηγή ενέργειας και διατηρούν τα φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Το Nutriose®FM 06 είναι εξαιρετικά στοχευμένο πρεβιοτικό – ρυθμίζει επιλεκτικά τη σύνθεση της εντερικής μικροχλωρίδας, αυξάνει τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον αριθμό των επιβλαβών βακτηρίων, όπως το Clostridium perfingens.
 • Φυτικές ίνες ACTILIGHT®: Φρουκτοολιγοσακχαρίτες (FOS) που βρίσκονται φυσικά στο σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, σπαράγγια, μπανάνες, αγκινάρα κ.α. Ένα κουταλάκι του γλυκού Actilight® ισοδυναμεί με 10 μπανάνες ή 700 γραμμάρια σίκαλης και ως εκ τούτου είναι οι ισχυρότερες ίνες, ενώ η αποτελεσματικότητά τους έχει επιβεβαιωθεί από πολλές κλινικές μελέτες. Το Actilight® βελτιώνει τη διέλευση του εντερικού περιεχομένου, μειώνει τη δυσκοιλιότητα και την εντερική δυσφορία, ενεργοποιεί τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού και διαθέτει ισχυρές πρεβιοτικές ιδιότητες.
 • Λακτουλόζη: ανήκει στην ομάδα των οσμωτικών καθαρτικών και είναι δομικός δισακχαρίτης που δεν απορροφάται από τον οργανισμό, αλλά αποβάλλεται με τα κόπρανα. Έχει και πρεβιοτική δράση που είναι σημαντική για την φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η λακτουλόζη δεσμεύει νερό και ηλεκτρολύτες, μαλακώνοντας τα κόπρανα και αποκαθιστώντας το φυσιολογικό ρυθμό του εντέρου. Είναι αποτελεσματικό φυσικό καθαρτικό, κατάλληλο για μακροχρόνια χρήση και ασφαλές για παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
 • Ινουλίνη: πρεβιοτικό που προέρχεται από διάφορες φυτικές πηγές. Η δράση της ενισχύει την αναλογία των ωφέλιμων βακτηρίων όπως τα είδη Bifidobacterium και Lactobacillus, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Δεν διασπάται από το λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα να φτάνει στο παχύ έντερο, όπου δρα με ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό. Η ινουλίνη διεγείρει την ανάπτυξη των προβιοτικών, με αποτέλεσμα την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, μειώνει τον αριθμό των παθογόνων βακτηρίων, αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο έντερο και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Κατάλληλη για βρέφη, παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
 • Χυμός δαμάσκηνου: το δαμάσκηνο αποτελεί καλή πηγή βιταμινών Α και C, έχει μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Παρέχει απλά σάκχαρα που προσελκύουν υγρά στο έντερο. Ο χυμός δαμάσκηνου είναι πλούσιος σε διαλυτές ίνες και σορβιτόλη, τα οποία είναι αποτελεσματικά στη δυσκοιλιότητα.
Συσκευασία
100ml
Γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ
Αριθμός Γνωστοποίησης: 88419/24‐9‐2021. Ο αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας του ΕΟΦ.

Συστατικά

Συστατικά στη συνιστώμενη ημερήσια δόση:
Ηλικιακή ομάδα (έτη) Παιδιά 4-8 ετών Παιδιά 8-12 ετών Παιδιά >12 ετών και ενήλικες
LAXOMAX (ml) 5 ml 10 ml 15 ml
Λακτουλόζη 1.33 g 2.66 g 3.99 g
Actilight® fibers 1 g 2 g 3 g
Συμπυκνωμένος χυμός δαμάσκηνου 0.9 g 1.8 g 2.7 g
Nutriose® FM 06 fibers 0.33 g 0.66 g 0.99 g
Ινουλίνη 0.16 g 0.32 g 0.48 g

Δοσολογία

Παιδιά από 4 έως 8 ετών 5 ml 1 φορά ημερησίως
Παιδιά από 8 έως 12 ετών 10 ml 1 φορά ημερησίως
Παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες 15 ml 1 φορά ημερησίως
Προετοιμασία εντέρου πριν από διαγνωστικές εξετάσεις 15 ml 4 φορές ημερησίως
Ανακινήστε πριν από τη χρήση.
Λόγω της φυσικής του σύνθεσης μπορεί να σχηματίσει ένα ίζημα όταν παραμένει, το οποίο εξαφανίζεται με την ανακίνηση.

Φυλλάδιο

Laxomax brochure

Προφυλάξεις

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αντικαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή ή ένα υγιεινό τρόπο ζωής, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο μιας ολοκληρωμένης δίαιτας.

Προειδοποιήσεις

Άτομα αλλεργικά σε οποιοδήποτε από τα συστατικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το προϊόν.