Modus Dream Melatonin

Modus Dream Melatonin: συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου & τη βελτίωση της συναισθηματικής ισορροπίας.

Κωδικός προϊόντος: 5343220 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Περιγραφή

Η μελατονίνη είναι ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και συγκεκριμένα από την επίφυση. Βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε. Είναι ορμόνη ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση του κιρκαδιανού ρυθμού του σώματος (φως ημέρας-σκοτάδι νύχτας). Η παραγωγή της αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται από το απόγευμα, εκτοξεύεται τη νύχτα και μειώνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών.

Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την μελατονίνη είναι το φως. Επίσης, τα φυσικά επίπεδα μελατονίνης παρουσιάζουν μια αργή πτώση με την ηλικία. Μερικοί ενήλικες παράγουν πολύ μικρές ποσότητες, ή και καθόλου όσο αυξάνει η ηλικία. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή μελατονίνης και να επιβαρύνουν την ποιότητα του ύπνου είναι το άγχος, το κάπνισμα, η έκθεση σε υπερβολικό φως τη νύχτα (συμπεριλαμβανομένου του μπλε φωτός), η μη λήψη αρκετού φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας, η εργασία σε βάρδιες κλπ, τα υπερατλαντικά ταξίδια κ.α.

Το Modus Dream Melatonin σε δισκία, εκτός από μελατονίνη 1mg (ποσότητα βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ότι συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κάποιος για να κοιμηθεί) περιέχει επιπλέον:

Εκχύλισμα Melissa (lemon balm ή μελισσόχορτο), φυτό εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις αϋπνίας, έντονου στρες, έντασης και ευερεθιστότητας, χάρη στις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες. Μελέτες in vivo έδειξαν ότι η Melissa officinalis μειώνει το άγχος, βοηθάει στην έλευση του ύπνου και μειώνει τις αρνητικές αλλαγές στη διάθεση. Επιπλέον, η Melissa βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Εκχύλισμα Hop cones (λυκίσκος), φυτό με έντονα ηρεμιστικές και υπνωτικές ιδιότητες.Τα έλαια και οι ρητίνες του λυκίσκου είναι γνωστά για τις κατασταλτικές και άλλες νευροφαρμακολογικές ιδιότητες τους. Η χρήση του λυκίσκου βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, και τη ρύθμιση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος. Είναι βότανο ιδιαίτερα χαλαρωτικό και αγχολυτικό και ενδείκνυται η χρήση του ως φυσικό ηρεμιστικό σε καταστάσεις πανικού, κρίσεις έντονου στρες και νευρικότητας.

Εκχύλισμα Lavender (λεβάντα). Οι θεραπευτικές ιδιότητες της άγριας λεβάντας είναι αναρίθμητες. Με πάνω από 150 δραστικά συστατικά, η λεβάντα αποδεικνύει τις θεραπευτικές της ιδιότητες στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, της νευρικότητας, της κατάθλιψης, του εκνευρισμού και της μείωσης του άγχους. Οι ηρεμιστικές ιδιότητες της λεβάντας έχουν αποδειχθεί από πλήθος μελετών, υποστηρίζοντας τη θεραπευτική της χρήση κατά των διαταραχών του ύπνου.

Βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, συνεισφέρει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Όλα τα συστατικά του Modus Dream Melatonin δρουν συνεργιστικά, συμβάλλοντας:

  • Στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί
  • Στην ανακούφιση από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού (jet lag)
  • Στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
  • Στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης
  • Στην βελτίωση της ευεξίας, της διάθεσης και της καθημερινής δραστηριότητας
Συσκευασία
30 δισκία
Γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ
Αριθμός Γνωστοποίησης: 16709/10-02-2020

Συστατικά

Περιεκτικότητα των συστατικών του Modus Dream Melatonin:
Συστατικά 1 δισκίο περιέχει (μέγιστη συνιστώμενη ημερήσια δόση) % NRVs*
Ξηρό εκχύλισμα lemon balm leaves (Melissa officinalis) 200 mg (800 mg)** -
Ξηρό εκχύλισμα hop cones (Humulus lupulus) 180 mg (200 mg)** -
Ξηρό εκχύλισμα lavender (Lavandula officinalis) 25 mg (100 mg)** -
Vitamin B6 (pyridoxine hydrochloride) 1,4 mg 100%
*NRV: τιμή αναφοράς θρεπτικών συστατικών
**Ποσότητα προ της εκχύλισης

Δοσολογία - Τρόπος χορήγησης

1 δισκίο ημερησίως. Η ευεργετική επίδραση επιτυγχάνεται με την κατανάλωση 1 mg μελατονίνης πριν την κατάκλιση.

Προφυλάξεις

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αντικαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή ή ένα υγιεινό τρόπο ζωής, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο μιας ολοκληρωμένης δίαιτας. Μην το χρησιμοποιείτε σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.