KidzLab K2+D3+Ca

Κωδικός προϊόντος: 5380012 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Περιγραφή

Η υγεία των οστών

Περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διατρέχουν κίνδυνο ανεπάρκειας ασβεστίου. Ακόμη και στις χώρες όπου η πρόσληψη ασβεστίου είναι υψηλή, οι άνθρωποι διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο οστεοπόρωσης. Συχνά παραβλέπεται ότι το ασβέστιο στο ανθρώπινο σώμα λειτουργεί λόγω μιας καλά συντονισμένης «ομαδικής εργασίας» με τις βιταμίνες K2 και D3: η D3 απαιτείται για την απορρόφηση του ασβεστίου από το γαστρεντερικό σωλήνα στο αίμα, ενώ η Κ2 επιτρέπει τη σωστή ενσωμάτωση του ασβεστίου στη μήτρα των οστών.

Ο ρόλος του ασβεστίου και των βιταμινών στην ανάπτυξη των οστών

Τα παιδιά χρειάζονται την υψηλότερη ποσότητα ασβεστίου γιατί κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία ο οστικός ιστός μεγαλώνει πιο έντονα. Περίπου το 90% της οστικής μάζας αυξάνεται έως την ηλικία των 19 ετών. Η ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου συνδέεται συχνά με ανεπάρκεια βιταμίνης D λόγω μη ισορροπημένης διατροφής και ανεπαρκούς έκθεσης στο φως του ήλιου, με αποτέλεσμα καθυστερημένη ανάπτυξη, αδύναμα οστά ή σκελετικές παραμορφώσεις. Ομοίως, τα βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης K2 για την παιδική και εφηβική ηλικία είναι ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση υγιών οστών και δοντιών στην ενηλικίωση, ενώ τα τελευταία χρόνια η διατροφική πρόσληψη αυτής της βιταμίνης έχει μειωθεί λόγω της αυξανόμενης κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων.

Ο ρόλος του ασβεστίου και των βιταμινών στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις των οστών και, δεδομένου ότι δεν θεραπεύεται, η πρόληψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπισή της. Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου αλλά και βιταμινών D και Κ2 που αυξάνουν την απορρόφησή του κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, είναι απαραίτητη για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ανάπτυξης και ασβεστοποίησης του σκελετού και για την πρόληψη της εμφάνισης οστεοπόρωσης στη μετέπειτα ενήλικη ζωή**.

Η σχέση μεταξύ οστών και καρδιαγγειακής υγείας

Η οστεοκαλσίνη είναι μια πρωτεΐνη που δεσμεύει ασβέστιο και το εναποθέτει στα οστά. Η ενεργοποίηση της γίνεται από τη βιταμίνη Κ2. Σε περίπτωση ανεπάρκειας βιταμίνης Κ2, το ασβέστιο κυκλοφορεί στο αίμα και εναποτίθεται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας σε αρτηριακή ασβεστοποίηση, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως η αθηροσκλήρωση. Ένας σημαντικός αναστολέας της ασβεστοποίησης των αρτηριών είναι η matrix gla πρωτεΐνη (MGP). Όπως και η οστεοκαλσίνη, και αυτή η πρωτεΐνη χρειάζεται τη βιταμίνη Κ2 για να ενεργοποιηθεί.

*Επιτρεπόμενοι ισχυρισμοί υγείας από τον EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) για το ασβέστιο και τις βιταμίνες D & K.
**Εθνικός διατροφικός οδηγός για βρέφη, παιδιά και εφήβους.

VitaMK7® is a registered trademark of Gnosis
Lipocal™ is a trademark of the Lipotec S.A. or its affiliates


KidzLab K2+D3+Ca: σύνθετη φόρμουλα στην υγεία των οστών και των δοντιών παιδιών & ενηλίκων

Το σιρόπι KidzLab K2+D3+Ca περιέχει ασβέστιο (Lipocal™ minerals) υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, βιταμίνη K2 (vitaMK7®) φυσικής προέλευσης και μικροενθυλακωμένη D3 και έχει εξαιρετική γεύση φράουλα, καθιστώντας το εύληπτο από τα παιδιά.

Τα συστατικά του KidzLab K2+D3+Ca είναι υψηλής ποιότητας, με μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα και περιεκτικότητα σε θρεπτικές ουσίες:

Ασβέστιο Lipocal™

  • Μια εξαιρετικά βιοδιαθέσιμη πηγή ασβεστίου
  • Με βελτιωμένη διασπορά και απορρόφηση λόγω της τεχνολογίας μικροενθυλάκωσης
  • Μη ζωική πηγή ασβεστίου, κατάλληλη για χορτοφάγους

Βιταμίνη K2 vitaMK7®

  • Μενακινόνη-7, που παράγεται φυσικά, χωρίς προσθήκες χημικών ή διαλυτών, μέσω πατενταρισμένης διαδικασίας βιοζύμωσης καλλιεργειών Bacillus subtilis ssp natto
  • Με κλινικά αποδεδειγμένη υψηλή βιοδιαθεσιμότητα σε in vitro & in vivo μελέτες
  • Περιέχει >99% all-trans μενακινόνη 7

Βιταμίνη D3

  • Παράγεται με προηγμένη τεχνολογία μικροενθυλάκωσης για αυξημένη σταθερότητα και βελτιωμένη αποτελεσματικότητα
  • Προστατευμένη από το φως, την οξείδωση και τα οξέα που συνήθως απενεργοποιούν τη βιταμίνη D3
Συσκευασία
120ml
Γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ
Αριθμός Γνωστοποίησης: 79711/31-07-2020

Συστατικά

Περιεκτικότητα των συστατικών του KidzLab K2+D3+Ca:
Θρεπτικά συστατικά Περιεκτικότητα ανά 5ml/ημερήσια δόση NRV's* σε 5ml
Ελάχιστη περιεκτικότητα σε ασβέστιο από Lipocal™ minerals 125 mg 15,6%
Ελάχιστη περιεκτικότητα σε Menaquinone-7 από VitaMK7® 0,0225 mg 30%
Vitamin D3 0,005 mg 100%
*Nutrient Reference Values

Συνιστώμενη ημερήσια δόση

Παιδιά άνω των 3 ετών: 5ml ημερησίως, κατά προτίμηση με τα γεύματα. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.

Φυλλάδιο

KidzLab Βrochure

Μελέτες

KidzLab K2+D3+Ca presentation

Προφυλάξεις

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αντικαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή ή ένα υγιεινό τρόπο ζωής, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο μιας ολοκληρωμένης δίαιτας. Μην το χρησιμοποιείτε σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά.

Αλλεργιογόνα: Σόγια ή προϊόντα αυτής (Lipocal™ minerals).